19:30

Husie IF

Referat: AIF Barrikaden - Husie IF

Startelva: Mohamed – Max, Albin, Oskar H, Majed – Shershah, Patrik, Martin, Alex E – Jimmy, Oskar W

Avbytare var Eilea som kom som vänsterback efter en kvart och spelade i den positionen resten av matchen bortsett från 12 min mitt i andra halvlek då han spelade som yttermittfältare på vänsterkanten och Olle som spelade som yttermittfältare till höger under cirka en kvart i första halvlek.
Jag kom inte förrän efter en dryg halvtimmes spel så innan dess får jag lita till tränare och ett par spelare som menade att det varit spelmässigt jämnt men att vi hade haft två-tre bra målchanser medan Husie bara haft ett väldigt tungt långskott som Mohamed räddade.

Vad ingen sa utan en i publiken påpekade var att Husie spelat en man mindre redan efter 11 minuters spel efter att ha snackat sig till en grov utvisning.

Resterande del av halvleken var också rätt jämn och det enda värt att rapportera var ett ledningsmål för oss i den 40:e min men som egentligen inte var någon målchans men där Jimmy tog en intensiv löpning mot målvakten som blev stressad och sköt den så att den studsade på Jimmy in i mål. Ett skolexempel på hur det lönar sig att jobba hårt.

I andra halvlek var det till en början relativt jämnt men därefter tog Husie över mer och mer. Man spelade väldigt bra och det kändes ett tag som att de kunde göra lite vad de ville och vi såg ut som statister trots att de alltså var en man mindre.
Man fick också en målmässig utdelning. I den 60:e min kvitterade man på en frispark ur mycket dålig vinkel (nog ingen som väntade sig skott) som inte såg helt otagbar ut. Därefter hade de först ett ganska tungt långskott där Mohamed sträckte ut sig och lyckades tippa bollen till hörna. Skottet var ganska nära stolpen men strax efter kom det ett nytt skott från ungefär samma avstånd fast än lite hårdare och än mer välplacerat. Mohamed tvingades där göra en ännu bättre räddning för att på nytt tippa den till hörna. Ytterligare någon minut senare kom en Husiespelare totalfri en bra bit in i straffområdet men sköt mitt i famnen på Mohamed.

I den 71:a min fick Husie en ny frispark från kanten, men med något bättre vinkel, och också denna resulterade i ett mål – den här gången dock inte på ett direktskott utan inlägg framför mål till målskytten. Deras ledning blev dock inte långvarig. Två minuter senare slog Shershah en hörna som hamnade hos Oskar W som med ryggen mot mål sparkade den över sig och in i nättaket (skulle man kunna kalla det ett slags stående bicycleta?? – nja).

Av någon anledning (trötthet efter allt spel med 10 man?) började nu Husiespelarna tämligen plötsligt mattas rätt mycket så att vi sakta men säkert kom in i matchen. Det ledde dock inte till några klarare målchanser förrän på övertid då först Oskar H tilläts vandra ensam med bollen mot mål trots att han var ett par meter offside och avslutade säkert och visade därmed att uppflyttningen av honom i anfallet efter deras 2-1-mål var ett genidrag. Minuten senare borde vi gjort ytterligare ett mål när vi kom tre mot en men chansen missades p.g.a. bristande kommunikation mellan våra spelare.

Segern måste i det stora hela ses som orättvis.

Statistik andra halvlek: (våra siffror först): Hörnor: 2-7 Avslut på mål: 2-5 Avslut utanför: 8-4